Četiri prijatelja, koja se nisu vidjela 30 godina, ponovo su se susrela na zabavi. Nakon nekoliko pića, jedan od muškaraca je morao da ode u toalet. Oni koji su ostali pričali su o svojoj djeci.
Prvi čovjek je rekao: "Moj sin je moj ponos i sreća. Počeo je da radi u uspješnoj kompaniji na samom dnu ljestvice. Studirao je ekonomiju i poslovnu administraciju i ubrzo počeo da napreduje u korporaciji, i sada je predsjednik kompanije. Postao je tako bogat da je poklonio svom najboljem prijatelju vrhunski Mercedes za rođendan. "
Drugi čovek je rekao: "Hej, pa to je sjajno! I moj sin je moj ponos i sreća. Počeo je da radi u velikoj avio- kompaniji, a onda je otišao u školu letenja da bi postao pilot. Na kraju je postao partner u kompaniji, i posjeduje veći dio imovine kompanije. Toliko je bogat da je poklonio svom najboljem prijatelju nov- novcat mlažnjak za rođendan. "
Treći čovjek je rekao: "Pa to je super! Moj sin je studirao na najboljim univerzitetima i postao inženjer. Onda je osnovao svoju građevinsku firmu i sada je multimilioner. I on je poklonio nešto veoma divno i skupo svom najboljem prijatelju za rođendan: vilu od 30. 000 kvadratnih metara. "
Trojica prijatelja su čestitali jedan drugom baš kad se četvrti vratio iz toaleta I pitao: "Što čestitate jedan drugome? "
Jedan od njih trojice je rekao: "Pričali smo o ponosu koji osjećamo zbog uspjeha naših sinova. A tvoj sin?
Četvrti čovjek je rekao: "Moj sin je peder i zarađuje plešući kao striper u noćnom klubu. "
Trojica prijatelja su rekli: "Kakva sramota... Kakvo razočarenje! "
Četvrti čovjek je odgovorio: "Ne, ne stidim se. On je moj sin i volim ga. A nije ni tako loše prošao u životu. Njegov rođendan je bio prije dva tjedna, a dobio je divnu vilu od 30. 000 kvadratnih metara, nov- novcat mlažnjak i vrhunski Mercedes od svoja tri dečka.
3
+ -